Baba-Mama

Tippek a gyerek neveléshez kismamáknak!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Tippek mosható pelenka használathoz

2011.06.20. 21:32 - F.Andikaa

Címkék: pelenka

A brit kormányzat fent említett adatai bizonyították, hogy jelentős széndioxid-kibocsátás csökkenés érhető el az újrahasználható pelenkák használatával.

Nem hagyható figyelmen kívül viszont, hogy a környezeti hatások jelentős része a pelenkavásárlást követő felhasználáson is múlik. Ha főzve mosunk, öblítünk, géppel szárítunk és vasaljuk a pelenkát, akkor nem csökkentjük a széndioxid-kibocsátást. Ennyi erővel akár fölösleges is áttérni az eldobhatóról.

Ahhoz, hogy mosható pelenka használatával elérjük a 40%-os CO2-kibocsátás csökkenést, a következőkre figyeljünk:

  • Használjunk „A” energiahatékonyságú mosógépet.
  • Teljes töltettel használjuk a mosógépet, 60 C°-nál nem magasabb hőmérsékleten.
  • Mosás előtt szárazon tároljuk a használt textilpelenkákat egy fedeles vödörben, amelybe illóolajat csöpögtettünk.
  • Használjunk öko-mosószerek, és kerüljük a mesterséges fertőtlenítőt, öblítőszert, mert csökkentik a textil nedvszívó képességét.
  • Használjunk mosható betétet és törlőkendőt.
  • Kerüljük a gépi szárítást.
  • Ne vasaljuk a pelenkát.
  • Használjuk a mosható pelenkát több gyerekünkön is, vagy adjuk tovább.

A brit Környezetvédelmi hivatal szerint újrahasználható pelenkák 2 és fél éves használata során 200 kg szén-dioxidot spórolhatunk meg, ami megfelel egy autó szén-dioxid kibocsátásának 1100 kilométeren.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-mama-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr823001396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása