Baba-Mama

Tippek a gyerek neveléshez kismamáknak!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

praktikus és nem javasolt babaruhák

2011.06.20. 21:28 - F.Andikaa

Címkék: praktikák

Body
Ez az alap. Ez érintkezik folyton a baba bőrével. Vastag, de rugalmas pamut anyag, az ujja végén a varrás sem nagyon merev. az újszülött méretben (0-tól 3 hónapig, vagy 56-62-68-as számozású méret) praktikus az átlapolós, később a nyaknál patentos. Rövid, vagy hosszú ujjú, nem trikó fazon.

nadrág
Első 6 hónapban kantáros (védi a derekát akkor is, ha a pulcsi felcsúszik), vállnál patentos, és a lábnál a belső varrásnál is patentos, a könnyű pelekázás miatt, vagy végig elöl patentos. Plüss, vagy 100 % pamut anyagú.

pulóver, kiskabát
Elöl végig patentos (vagy oldalt végig patentos, vagy átlapolós), fél éves kortól nyakrésznél (vállnál) patentos, tiszta pamut vagy plüss. Első fél évben nem kapucnis, és nem magas nyakú. Deréknál nem bővülő (nem harang) alakú. Előny, ha leér a gyerek fenekének aljáig.

kezeslábas
Alváshoz elég a rugalmas pamut, hűvös időben plüss, vagy bébipolár.  Hosszú ujjú, az ujj varrása rugalmas. Első fél évben zárt lábfejű, vagy gumis végű a lábrésznél. (nem a sima gatyagumira gondolok). Természetesen ez is végig patentos.Nagyobb korban lehet cipzáras. egyenes vonalú, fenék résznél nem bővül.

Zokni
A gumi nem szorítja a bokát, nem hagy nyomot a bőrön. Mindig megfelelő méretű, pamut.

Cipő
Mindenhol puha, az éghajlatnak megfelően vastag, a bokánál jól rögzíthető. A legjobb, ha a bokánál is meg lehet kötni cipőfűzővel. Amikor a gyerek mozgékonnyá válik, járni kezd a lábán, érdemes átváltani félcipőre és tépőzárra, de a lábon járós időszakról, és az ekkor megfelelő cipőről sok cikk szól.

Sál
Megfelelő hosszúságú, nem érdemes megvenni a jó hosszút, hogy majd belenő. Rugalmas

sapka
Mindenhol rugalmas anyagú, áll alatt megkötős, fülrésznél füllel rendelkező. Praktikus, ha mindenhol a fejhez simul.

Overál
Kapucnis, zárt lábas, a cipzár végét ruhaanyag védi a bőrrel való érintkezéstől, vagy végig patentos.. Esőálló, az ujja vége gumis. Elöl záródik, nem lábzsákos.

Hálózsák
Pamut, elöl vagy oldalt patentos, fél éves kortól lehet cipzáros. Télre vastag, nyárra vékony kell. Ujjatlan.

Pléd

Kell egy közepesen nagy vastag polár a kiságyba, pisifelfogónak (mert ha a matrac nedves lesz, akkor elég érdekes lesz utána altatni a gyereket), és kell egy az utazáshoz, télen. Kell két közepesen nagy (felnőtt törölkőző méretű) vékony, puha pamut takaró, mindenféle használatra.

Törölköző
Puha frottír, jó nedvszívó, a legkisebbnél nagyobb méret (két méret van a babáknak), kettő darab. Lehet jó minőségű felnőtt törölköző is, de a babáknak készült négyzet alapú hasznosabb forma.

Nem hasznos ruhadarabok:

szoknya
szoknyaruha
szőrös kabátok
műszálas anyagok

Bodynál:
Vékony, olcsó anyagok, amik két mosástól kinyúlnak. Körben levarrott nyakúak, amik egy idő után megszorulnak a fejen, ami gyorsan nő. Átlapolt vállúak, amik szintén kinyúlnak elég hamar. Hátul gombolósak, hátul patentosak. Szükülő ujjúak, amik merevre vannak levarrva. Trikó fazonúak, amik télen kevesek, nyáron pedig póló alá feleslegesek, póló helyett meg csak arra jók, hogy leégjen a gyerek válla a napon.

Nadrág
Levarrt lábúak, hátul patentosak, gombosak, műszállal kevertek. Egyáltalán, a gombok mindig minden ruhánál meghosszabbítják az öltözködést. Gatygumis szárúak. Fenék résznél szélesedők.

Pulóver
kötött, gombos, cipzáras vagy teknősnyakú fél éves kor alattinak, rövid állású, lefelé szélesedő (könnyen felcsúszik). Kapucnis, ami mindig útban lesz, mert nem véd úgy mint a sapka, sőt leginkább sehogy sem véd.

Kezeslábas
Akárcsak az előzőeknél.

Cipő
merevebb talpú, kemény varrású, boka alatti záródós, gatyagumis, az utcai cipő könnyen átázik, vagyis sima pamut vagy kötött.

Sapka
merev, bizonyos részei merevek, vicces formájú, nem alkalmazkodik a fejhez, nem védi a fület, Nyáron nem védi a szemet, mert a karimája túl lágy anyagú, vagy/és könnyen lefújja a szél a fejről.

Zokni

Nem jó a szoros gumírozású, ami nyomot hagy a gyerek lábán, de a laza gumis is rossz, mert folyton lecsúszik, elveszik.



Pléd


felnőtt méret, túl kicsi méret

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-mama-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr373001384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása